12 oct. 2012

Creativitate tehnica - vitraliul


Tehnica vitraliului (spre deosebire de alte tehnici folosite in decoratiuni, cum ar fi de exemplu cea a picturii in ulei) este caracterizata de rigurozitate, deoarece nu se fac improvizatii. In prima etapa se stabilesc toate detaliile legate de desen, culoare, soliditate...

Se realizeaza o macheta (un desen la scara 1:10), care simuleaza vitraliul real. Se indica traseul plumbului - respectiv a cositorului -, culoarea sticlei, pictura si armatura.

Se confectioneaza schita initiala din carton la scara 1:1. De asemenea, se marcheaza linia plumbului si se pozitioneaza bucatile de sticla, fiecare element fiind numerotat. Separat se noteaza detaliile tehnice (culoarea sticlei, tipul sticlei folosite). Dupa conturul cartonului se vor face ulterior taierile.

Se adopta una din variantele opac, semitransparent sau transparent in functie de functionalitatea lucrarii. Vitraliului se poate utiliza la fereastra, drept paravan, tablou, usa, cutie luminoasa etc. El aduce o nota de distinctie si personalizeaza in mod placut orice interior.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu