27 iul. 2012

Sediul Twitter din San Francisco


Mi s-a parut interesant si creativ modul de decorare (interior si exterior) a sediului general Twitter din San Francisco, SUA. A treia imagine @birdfeeder reprezinta cantina-restaurant in care angajatii iau masa. Birourile sunt pline de culoare si permit discutiile intr-un cadru mai putin rigid. Se observa piese de mobilier simple si confortabile.

Se stie faptul ca pentru a lasa timp creierului sa lucreze la o anumita problema (perioada de incubatie) este necesara destinderea prin efectuarea altor activitati. De exemplu, persoana in cauza poate sa practice anumite sporturi sau jocuri - gasim in sediul Twitter o sala mare de jocuri (fotografia 4). Astfel se explica prezenta ei aici. 

O alta activitate poate fi ingrijirea plantelor din gradina de pe acoperis... Angajatii Twitter pot face si acest lucru, dupa cum vedeti in ultima imagine. In plus, exista si o sala de yoga si meditatie, izolata fonic pentru o mai buna concentrare a persoanelor. 

Procesul creativ presupune ca dupa etapa de incubatie, apar ideile bune (momentul "evrika!" sau etapa de iluminare). Firmele care pun accent pe creativitatea angajatilor lor organizeaza spatii de destindere speciale, in care personalul ia pauze intelectuale, lasind ideile "sa se coaca"... Da, ati inteles bine, pauze in timpul orelor de lucru. 

Sper ca v-au placut fotografiile de mai sus si poate ca, pe unii dintre voi, v-au pus pe ginduri. Intotdeauna e loc pentru mai bine, mai frumos, mai bine organizat, mai creativ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu