15 iul. 2012

Solutie salvatoare

Reiau aici un articol care ilustreaza faptul ca creativitatea te poate salva in cazul unor situatii neobisnuite, aparent fara solutii. 
Sursa: http://stirileprotv.ro


Bob Russell isi pierduse speranta ca va mai gasi vreodata masina Austin-Healey, care ii fusese furata din fata apartamentului sau din Philadelphia acum 42 de ani. In urma cu mai bine de patru decenii, Russel, care tocmai absolvise Universitatea Temple, s-a intors acasa de la o intalnire cu viitoarea lui sotie. Masina lui era de negasit. De atunci si-a cautat automobilul in disperare.

Norocul i s-a schimat intr-o zi, cand a decis sa piarda putin timp pe site-ul eBay si si-a gasit decapotabila scoasa la vanzare de un dealer de masini din Los Angeles, la pretul de 19.700 de dolari. Russell, care traieste langa Dallas, a stiut ca este vorba despre aceeasi masina caci a recunoscut numarul de identificare al autoturismului, acelasi cu cel inscris si pe certificatul de proprietar pe care il pastrase.

"Nu vreau sa fiu lipsit de delicatete, dar mi-ati scos la vanzare masina", le-a spus Russell reprezentantilor companiei care postasera anuntul pe eBay.

Politistii din Los Angeles l-au informat pe barbat ca nu pot recupera masina pentru ca aceasta nu mai era listata ca fiind furata. Russell a contactat Departamentul de Politie din Philadelphia, iar politistii de acolo s-au dovedit a fi chiar ingeniosi. Deborah Sanborn a gasit raportul de acum 42 de ani depre furtul masinii. Insa, pentru ca politistii din Philadelphia sa ii poata contacta pe cei din L.A., cazul trebuia sa fie activ in sistemul FBI-ului. Din pacate, nu mai era activ de 35 de ani.


Nu parea sa existe o solutie. Daca furtul ar fi fost reintrodus in sistem, ar fi schimbat statistica despre infractionalitate pe 2012. Un detectiv insa a venit cu solutia salvatoare: a creat o noua categorie in sistem, care a permis reintroducerea cazului in arhivele politiei. Odata procesul birocratic incheiat, LAPD l-a anunta pe Russell ca isi poate ridica masina, dupa ce plateste o taxa de remorcare de 600 de dolari.

Barbatul a spus ca nu l-a deranjat ca trebuie sa plateasca acea taxa si ca s-a bucurat ca a pacalit sistemul. Masina Austin-Healey 3000, a carei productie a incetat in 1967, nu se mai afla in forma in care era atunci cand a fost furata, insa Russell promite sa o restaureze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu