8 apr. 2012

Talentata familie Kraft


Cu ocazia Pastelui, o familie din Germania (Christa si Volker Kraft) isi impodobesc gradina si casa cu oua decorate de ei insisi. "Osterstrauss" sau "Buchetul de Paste" este o traditie germana veche de sute de ani, adusa de sasi si in Romania. Se cauta de obicei crengute inflorite, care se pun in casa dupa decorare. Alte persoane prefera sa agate aceste oua pascale in copacii din gradina. Ouale au o panglica sau o bucatica de sfoara colorata cu ajutorul careia se pot lega de crengi. Crengutele astfel impodobite se pastreaza pe durata Pastelui (citeva zile), dar nu la fel de mult ca bradul de Craciun.

Colectia de oua a familiei Kraft a fost imbogatita an dupa an, timp de 40 de ani. Copacul din imaginile de mai sus are 9.800 de oua si inca 200 oua sunt raspindite peste tot in casa si gradina. Ouale sunt golite de continut prin intermediul a doua orificii facute la cele doua capete (sau cu un singur orificiu si o seringa), iar apoi sunt pictate sau decorate cu margelute, in functie de inspiratie. Cu mult talent si rabdare, acesti doi soti reusesc sa faca un lucru deosebit, pornind de la o traditie straveche.

Copacul familiei Kraft este un adevarat simbol al bucuriei pascale si atrage ca un magnet privirile tuturor celor care trec pe strada sau care viziteaza aceste gazde inventive!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu