30 dec. 2011

Decorarea mesei de revelion

Se apropie noaptea dintre ani si de aceea vin cu aceste propuneri de decorare a mesei de revelion. Se pot folosi globuri stralucitoare, panglici de matase sau din bumbac, luminari colorate, conuri de brad pe care se pot lipi bobite din spuma de polistiren (ce simuleaza zapada), fructe, decupaje din hirtie, biscuiti cu forme diferite, ambalaje aurii sau argintii, margele de marimi si forme variate, coronite din beteala etc. 

Modul de aranjare difera in functie de creativitatea fiecaruia. Nu trebuie sa va ginditi la ceva sofisticat, ci sa fie simplu si cu mult bun gust. Globurile mici pot fi puse in cupe de sampanie sau boluri transparente, iar aranjamentele mai mari in tavi de metal sau de lemn. De obicei aceste decoratii se aseaza la mijlocul mesei, ca sa poata fi vazute de toti invitatii. Bineinteles ca este posibil ca fiecare persoana sa aiba linga ea un mic aranjament cu o crenguta de brad, o luminare, un glob sau orice alta combinatie de sezon. Daca masa nu este suficient de mare, atunci e mai buna solutia cu un singur aranjament central. 

Si nu uitati de fata de masa: unii prefera sa fie de un alb imaculat, altii prefera culorile mai tari (de exemplu rosul aprins sau verdele smarald). Nu sunt recomandate imprimeurile complicate, care sa creeze o supra-incarcare cu motive decorative a mesei. Ceva simplu aduce o nota de eleganta si noblete. In plus, revelionul este ocazia perfecta ca sa utilizati servetele textile cu dantela sau broderii.

Fie ca 2012 sa va stimuleze imaginatia si curajul de a experimenta! 
La multi ani tuturor prietenilor mei virtuali si reali!

4 comentarii:

  1. Noul An 2012 să -ti aducă sanatate,noroc, realizări pe toate planurile,
    bucurii, prietenie, fericire, speranţa unui nou început, energia necesară pentru a-ti împlini toate dorinţele şi înţelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care le oferă.
    La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Daniela. La multi ani cu sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante sfaturile dumneavoastra. Pana sa citesc acest post nu mi-am pus niciodata problema aranjarii mesei la modul asta. Pe viitor cred ca voi aplica din sugestiile prezentate aici. Frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca veti gasi si alte idei interesante in acest blog, va mai astept.

      Ștergere